Blog

Profesyonel Site Yöneticilerinin Görevleri


Profesyonel Site Yöneticilerinin Görevleri

 Sitelerinizi artık yönetim firmaları yönetiyor. Profesyonel site yöneticilerinin görevleri nelerdir biliyor muyuz?

 
Eskiden 8-10 konutlu apartmanlarımızda bir yöneticimiz ve adet yerini bulsun diye onun en yakın komşusu olan kişi yardımcısı olurdu ve yapılacak her işten onlar sorumlu tutulurdu. Gelişen hayat koşulları, yaşam alanlarımızı da farklılaştırmayı zorunlu kılmıştır. Hal böyleyken bu yaşam alanlarımızın yöneticileri de kendini geliştirmek zorunda kalmış fakat bu yeterli olmamıştır. Muhasebesinden başlamak üzere yapılacak her kalem iş artmış ve yük profesyonellerin eline bırakılmak zorunda kalmıştır.
 
Evet, toplandık apartmanca karar aldık bir firmaya veriyoruz yönetimi. Her konuda anlaşıldı. Peki, bu firma bizim için neler yapacak? Taahhüt ettiklerini yapıp yapmadığını nasıl denetleyeceğiz?  
 
Öncelikli olarak yapacağınız sözleşme gereğince sorumluluğu alan firma ile aranızda bir protokol oluşturacağınız için yasal sözleşmeye konu tüm haklarınız saklanıyor olacaktır. Sonuç olarak yasal bir işlem yapıyorsunuz ve bu yasal işlemlerde bir sorun çıkması durumunda sözleşmenizde belirtilen mahkemelerce giderilecektir.
 
Sözleşmenizde yer alan tarihler baz alınmak üzere her yıl yenilenecek şekilde düzenlenmelidir. Sözleşmenizde bulunan yönetici yükümlülükleri bölümünde ki her madde site yönetimi firmasının yapmakla sorumlu olduğu görevlerdir. Site yöneticisi toplamakla sorumlu olduğu aidatların aksamasından başlamakla beraber, ortak giderlerin ödenmesi gibi muhasebeye konu işlemleri gününde yerine getirmek zorundadır.
 
Harcamaya konu tüm giderleri fatura ya da makbuzla ile belgelemek zorundadır. Site yönetiminin denetlenmesi durumunda bu belgeleri ibraz edebilir durumda olmak zorundadır. Sitede çalışan bahçe görevlisi, güvenlik görevlisi gibi özel tesis edilmiş çalışanların işlerini tam olarak yaptığını denetleyebilir durumda olmalıdır. Herhangi bir aksaklık olması durumunda bunu ivedilikle çözümlemeli ve tekrar edilmesinin önüne geçmelidir.
 
Site sakinlerinin belirlediği denetim heyeti site sakinleri adına istediği zamanda evrak ve yönetimsel olarak denetim yapabilir. Site yönetimi firmasının görevlerini yerine getirmemesi durumunda, kat malikleri kanununa göre sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkı vardır. Dolayısıyla bu gibi bir durumla karşılaşmanız halinde yasal süreç dahilinde yönetimi devre dışı bırakabilirsiniz.
 
İzmir site yönetimi olarak gerek yasal işlemler gerekse de işimizin gereği olan tüm sorumluluğu almaktan gurur duyduğumuz işler yapıyoruz. Sizlerin güven ve huzur içinde sorunsuz yaşamanız için yaşam alanlarınızın işlerini yükleniyoruz. Size tadını çıkarmak kalsın istiyoruz.

Bu sayfayı paylaş

Apartman ya da siteniz kaç hane olursa olsun, yönetimsel ihtiyaçların ve sorunların profesyonel olarak ele alınması ve giderilmesi gereklidir. Herkese eşit mesafede, yasalara uygun, açık ve güvenilir site ve apartman yönetim hizmetleri için bize ulaşmanız yeterlidir.

İletişim

  • Adres: Anadolu Caddesi Adalet Mahallesi Tepekule İş Merkezi No:40 K:4 Daire:403 Bayraklı/İZMİR

  • Telefon: +90850 221 97 90

  • E-posta: bilgi@smyrnasiteyonetimi.com

Sosyal Medya